Eräs Teatteri
Slideshow (100%x100%)

 

Verkkokauppa avattu

 

OSTA LIPPUJA

 

TULOSSA 

PIKKU IHMISIÄ

dramatisointi ja ohjaus
Marja Myllyniemi

ensi-ilta la 9.3.2024 klo 17.00

   Eräs Teatteri sai alkunsa yli 20 vuotta sitten, kun joukko Hämeenlinnan Miniteatterissa lapsiaan kuljettaneita vanhempia päätti itsekin alkaa harrastaa näyttelemistä. Tuolloin Miniteatterissa lapsia ohjasi toiminnanohjaaja Marja Myllyniemi. Nyt on aika kiertynyt niin, että Marja pääseekin ohjaamaan Eräitä aikuisia – osa on entisiä miniteatterilaisia, osa heidän vanhempiaan ja muita erästeatterilaisia.

   Marja Myllyniemi on dramatisoinut näytelmän Pikku ihmisiä Teuvo Pakkalan (1862–1925) novelleista Ihme ja kumma, Poikatyttö, Iikka raukka sekä Vanhakoti. Novellit ovat ilmestyneet kokoelmissa Lapsia (1895) ja Pikku ihmisiä (1913). Pakkala on yksi tärkeistä suomalaisen realismin ajan kirjailijoista ja hänen novellinsa ovat psykologisen lapsikuvauksen klassikkoja. Ne ovat ajattomia ja yhä ajankohtaisia.

   Novelleissa päähenkilöitä ovat lapset - ja lapsuus, joka on pääosin hauskaa aikaa. Laitakaupungin köyhän lapsen rikkaus ovat perhe, ystävät, leikki ja mielikuvitus. Toverisuhteet ovat hyvin tärkeitä. Lapset haluavat olla auttavaisia ja aktiivisia toimijoita. He eivät tee pahaa, vaan toisinaan heidän mielikuvituksensa tekee tepposet tai heidän moraalintajunsa tai itsehillintänsä ei ole vielä täydellisesti kehittynyt.

   Pakkalan kritiikin kohteina voidaan nähdä tuon ajan ankara uskonnollisuus, lasten kurittaminen, sukupuoliroolit, eriarvoisuus ja köyhyys. Näytelmän pohjana olevissa neljässä novellissa käsitellään lasten fyysistä rankaisemista, kerrotaan asenteista "poikatyttöjä" kohtaan sekä kuvataan köyhien lasten tai kehitysvammaisten lasten kohtelua. Usein vieraat aikuiset ja yhteisön paine vaativat ankaraa suhtautumista lapseen, jopa piiskaamista tai nolaamista, tavoitteena pahuuden kitkeminen. Lapsen omat vanhemmat epäröivät tällaisia ohjeita saadessaan. On helppo huomata, että he ovat kasvattajina yhtä epävarmoja kuin nykyvanhemmatkin ja miettivät, uskaltavatko kyseenalaistaa saamiaan neuvoja.

   Pakkalan novellit ovat samalla viihdyttäviä, huvittavia ja puhuttelevia. Oman aikansa suomalaisiin realisteihin verrattuna Pakkalan lapsikuva ja hänen tapansa kuvata lapsuutta on ainutlaatuinen.

   Rooleissa: Heljä Arvola, Martta Ketola, Sanna Kukkonen, Ansu Laine, Matvei Ojansuu, Virpi Peltovuori, Kauko Räikkönen, Jorma Virtanen,

 

 

MENNEITÄ
Tammikuussa 2024

LAULUYHTYE OLENNAINEN JA
ERÄS TEATTERIN LAUSUJAT

 

 ESITYS OLI VALTAVA MENESTYS

YRITÄMME SAADA SILLE JATKOA MYÖHEMMIN KEVÄÄLLÄ (HUHTIKUUSSA)

KANNATTAA SEURATA NETTISIVUJAMME

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

 

YHTEYSTIEDOT

 

ERÄS TEATTERI

Osoite:
Aulangontie 1B
13210 HÄMEENLINNA

Sähköposti:
 
Lippuja verkkokaupasta
 

Osta lippuja


Lippuja puhelimella:
050 553 8781

Hinnat:
Peruslippu 23€
Eläkeläiset 20€
Opiskelijat, työttömät, varusmiehet 15€
 
Teatterikahvit 5€
ennen esitystä
(Pikku ihmisiä)  
Hintaan sisältyy pulla ja keksi, kahvi / tee ja santsikuppi.

Maksaminen:
Yleisimmät maksukortit,
käteinen, MobilePay, Smartum ja ePassi
 
Varattujen lippujen lunastaminen puoli tuntia ennen esitystä.
 

Isäntä:
Juhani Keinänen
040 5322 345

 

Ota yhteyttä!

Anna palautetta

AJANKOHTAISTA


MAALISKUUSSA 2024

Teuvo Pakkala -
Marja Myllyniemi

 PIKKU IHMISIÄ

ENSI-ILTA
la 9.3.2024 KLO 17.00

-----------------------

Kiinnostaako toiminta
Eräs Teatterissa?


 

Eräs Klubi on aikuisille tarkoitettu teatteriharrastukseen keskittyvä tapaamispaikka. 
Jos sinua kiinnostavat esim. draamaharjoitukset, teatterileikit, hahmopajat, äänenkäytön harjoitukset, kahvittelu ja keskustelu, ilmoittaudu mukaan

erasteatteri@gmail.com

Seuraa meitä: